A rămas fără autorizație! Compania ”Focus-Sat” din Republica Moldova NU va mai furniza servicii de televiziune

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat decizia de retragere a autorizației de retransmisie a operatorului de televiziune prin satelit ”Focus-Sat” SRL. 
În februarie curent, operatorul a fost sancționat cu o amendă în mărime de 8.000 de lei și privarea de dreptul de furnizare a serviciilor de comunicații electronice pe un termen de șase luni. Asta după ce specialiștii de la ANRCETI au stabilit că operatorul nu a respectat prescripția privind remedierea încălcării obligațiilor stabilite în condițiile de autorizare generală. 

În luna iunie a anului 2014, mai mulți abonați ai furnizorului respectiv au depus plângeri la ANRCETI privind lipsa calității și continuității furnizării serviciului TV și imposibilitatea stabilirii legăturii cu reprezentanții serviciului clientelă al acestei companii.
În context, Mariana Onceanu-Hadârcă, membru CCA, a precizat că ”ANRCETI este instituția care a suspendat activitatea operatorului, adică” Focus-Sat” SRL și-a încetat activitatea nu în urma deciziilor CCA. Decizia noastră e doar formală, autorizația de activitate tehnică a fost retrasă de ANRCETI. Noi trebuie doar să aducem în regulă actele”.
Totodată, președintele CCA, Dinu Ciocan, a menționat că persoanele care au achitat în avans pentru serviciile furnizate de ”Focus-Sat” SRL s-au adresat în instanță. 
Decizia de a fi retrasă autorizația operatorului a fost votată în unanimitate.