DECIS! Cameramanii TV vor avea acces în sala de ședințe a Parlamentului

foto: facebook.com/maia.visterniceanu
Biroul Permanent al Parlamentului a acceptat propunerile grupului de lucru ce reprezintă interesele mass-media privind accesul operatorilor în sala de ședințe a Parlamentului. Un anunț în acest sens a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici.

Astfel, în urma ședinței de astăzi a fost luată o decizie finala care prevede că operatorii şi fotoreporterii, vor avea acces în sala de şedinţe a Parlamentului ca să ia propriile imagini. Totuși, fiecare post de televiziune va trebuie să scrie o cerere la începutul sesiunii pentru a anunţa intenţia de a avea propriul cameraman la şedinţele plenare. Dat fiind faptul că sesiunea de primăvară-vară deja a început, instituțiile mass-media vor avea la dispoziție două săptămâni de zile pentru a-și acredita operatorii, scrie Realitatea.md
Totodată, operatorii de luat vederi vor avea acces în spaţiul destinat vizitatorilor doar la şedinţele de interes major, la care vor participa mai mulţi cameramani. La acele şedinţe nu se vor accepta invitaţi ca locul destinat lor să fie oferit presei din motiv că nu există spațiu suficient.
Tot în cadrul întrunii de astăzi, grupul reprezentativ al mass-mediei a prezentat și un regulament de bună conduită pe care operatorii vor fi nevoiţi să-l respecte, în caz contrat aceștia vor fi sancționați de către Direcţia de comunicare prin lipsirea de acces în sala de ședințe.
Vedeți atașat documentul ce conține recomandările și soluțiile formulate de reprezentanţii societăţii civile și mass-media în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru comun, dar și regulamentul de bună conduită a operatorilor.