DECIZIE mult așteptată: Operatorii TV vor avea acces direct în sala de ședințe a Parlamentului

Biroul Permanent al Parlamentului a aprobat modificarea regulamentului privind accesul direct al cameramanilor în sala de ședințe a Parlamentului. Decizia a fost luată astăzi, 13 aprilie, în urma întrunirii Biroului.

Operatorii vor avea acces în sală în „limita locurilor disponibile”, ceea ce presupune nu mai mult de 10-13 operatori, scrie Realitatea.md.
Potrivit lui Nadin Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, „operatorii vor semna un cod de bună conduită, iar serviciul de presă al Parlamentului va monitoriza situația în așa fel încât schimbul dintre operatori să aibă loc în pauze”.
Amintim că după mai multe întruniri dintre reprezentanţii Parlamentului și un grup de lucru ce a reprezentat interesele mass-mediei a fost luată o decizie finala care prevede că operatorii şi fotoreporterii, vor avea acces în sala de şedinţe a Parlamentului ca să ia propriile imagini. Totuși, fiecare post de televiziune va trebuie să scrie o cerere la începutul sesiunii pentru a anunţa intenţia de a avea propriul cameraman la şedinţele plenare.
Totodată, grupul reprezentativ al mass-mediei a prezentat și un regulament de bună conduită pe care operatorii vor fi nevoiţi să-l respecte, în caz contrat aceștia vor fi sancționați de către Direcţia de comunicare prin lipsirea de acces în sala de ședințe.