Grupul de presă ”Realitatea” împlinește azi doi ani! Ce mesaje au transmis politicienii din Moldova

Grupul de presă On-line ”Realitatea” împlinește azi, 10 martie 2016, doi ani de la lansare. Doi ani de când proiectul a apărut pe piața media din Republica Moldova și își propunea să devină unul dintre cele mai accesate și importante surse de informare din țara noastră. Doi ani de când Realitatea.md, principalul site de știri al grupului, se află în topul celor mai credibile și vizitate portaluri de știri din Republica Moldova.

”În primul rând, vreau să împărtășesc mirarea pe care am avut-o conștientizând ca sunt deja doi ani. Au trecut ca o săptămână. Este un termen scurt, dar în care am reușit foarte multe împreună cu echipa tânără și frumoasă de la on-line. Sunt îndrăgostit de proiect, pentru că este o creație, un produs on-line complex, cu șapte site-uri direcționate pe diverse domenii și care atrage prin conținut, prin utilitate și design, prin informațiile furnizate și care redă spiritul echipei noastre”, declară Dumitru Țîra, directorul general al Grupului de presă.
”Este o ocazie frumoasă pentru a trage linia și a mă gândi ce mai e de făcut pentru a fi și mai buni, și mai utili, și mai influenți. Totodată, e o ocazie să-i felicit public pe colegii mei, să le spun ”bravo” și să-i îndemn să fie și mai perseverenți și creativi. Publicului îi aduc mulțumiri pentru aprecieri, utilizare și, desigur, promitem să fim și mai buni în fiecare zi. La mulți ani, Realitatea.md, la mulți ani, realitatea on-line!”.
Redactorul-șef al Grupului de presă On-line, Maia Visterniceanu, spune că succesul constă în echipa de profesioniști care cred în ceea ce fac zi de zi și depun un efort considerabil pentru a aduce publicului știri de ultimă oră, verificate, bine documentate și interesante.
”Ceea ce vedeți în fiecare zi pe site-urile din Grupul ”Realitatea” înseamnă multă muncă în echipă, un produs al unei echipe, un rezultat al unei echipe. În cei doi ani de activitate am devenit mai mult decât o familie și am învățat unul de la altul cum să fim mai buni și să atingem performanțe de care să fim mândri. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în proiectul Realitatea de la bun început, dar și celorlalți care pe parcurs au ales să ne devină colegi: Irina Luca, Maxim Pulber, Nicoletta Marcu, Otilia Cotruța, Irina Miron, Petru Cosoi, Tatiana Marcu, Vadim Zgherea, Diana Potlog, Denis Pîntea, Cristina Moșneaga, Piotr Serbinov, Dan Cazanescu, Liuba Prosii, Andrei Mardari, Oleg Bivol, Dmitrii Baculin”.  
Mai mulți politicieni din Moldova au felicitat Grupul de presă:  
Igor Dodon: ”În primul rând vreau să felicit toți angajații Realitatea, jurnaliștii Realitatea.md pentru faptul că aveți deja doi ani. Sincer, atunci când v-ați lansat aveam dubii dacă o să reușiți sau nu, pentru că e un efort dificil, dar ați reușit, v-ați impus, încercați să fiți obiectivi și în marea majoritate a cazurilor vă reușește. Vreau să vă urez succese în activitatea Dvs. Cu cât mai multe surse mass-media în Republica Moldova vor fi, cu atât mai bine pentru țara noastră și pentru transparență. De aceea, succese și dârzenie”.  
Iurie Leancă: ”Grupul de presă Realitatea Moldova împlinește, astăzi, doi ani de activitate și vreau să le urez acestei echipe îndrăznețe și perseverente un sincer la mulți ani! În doar doi ani, Realitatea Moldova a reușit să-și facă un loc de seamă pe piața mediatică din Moldova. Ba mai mult, prin profesionalismul, vocația și dăruirea echipei fluxul informațional din țară s-a diversificat considerabil, oferind cetățeanului acces la emisiuni de calitate și știri echidistante. Cu acest prilej, le doresc în continuare realizări profesionale, putere și multe produse mediatice apreciate de public”.  
Dorin Chirtoacă: ”În calitatea mea de primar general al municipiului Chişinău, Vă adresez sincere felicitări cu ocazia împlinirii a 2 ani de la lansarea publicaţiei dvs. Vreau să remarc că Realitatea.md s-a afirmat pe piaţa media din republică prin corectitudine, operativitate, imparţialitate, obiectivitate şi echidistanţă. În doar 2 ani, publicaţia dvs. a devenit un reper pentru întreaga presă on-line, o veritabilă şcoală de jurnalism, un portal de ştiri care a atras respect atât în rândul colegilor de breaslă, cât mai ales al publicului căruia i se adresează zi de zi. Am convingerea că veţi păstra şi pe viitor acelaşi standard al profesiei de jurnalist, iar la ceas aniversar felicit întregul colectiv redacţional pentru activitate şi vă doresc ”La mulţi ani!” ”.  
Artur Reșetnicov: ”Ați reușit într-un timp scurt să vă afirmați în domeniul jurnalismului on-line. Ceea ce ați obținut este meritul exclusiv al echipei. Mesajul meu este unul de încurajare: luptați și căutați, informați și nu cedați!”.   -- 
Grupul de presă on-line "Realitatea" include site-urile www.realitatea.md;www.rlive.md;www.kankan.mdwww.bani.md;www.golos.mdwww.stireata.mdwww.topmedia.md. Acesta promovează democraţia, valorile europene, încrederea în viitorul Moldovei ca stat independent şi dezvoltat, cu cetăţeni integri într-un spaţiu al securităţii şi bunăstării asigurate.