Un post de televiziune retransmis în Moldova a fost sancționat DIN NOU cu amendă maximă, pentru aceeași încălcare

Postul de televiziune ”Fishing & Hunting Premium Channel”, retransmis prin satelit pe teritoriul Republicii Moldova, a primit din nou amendă maximă pentru derogare repetată - nu a depus declarația cu privire la asigurarea transparenţei proprietăţii. 

Potrivit Consiliului Coordonator al Audiovizualului, dintre cei 120 de radiodifuzori privaţi care deţin licenţă de emisie, 119 (53 posturi radio şi 67 posturi TV) au prezentat declaraţiile pe proprie răspundere cu privire la asigurarea transparenţei proprietăţii, adaugă aceeași sursă.
Singura întreprindere care încă nu a depus declaraţie este ÎCS „Vînzări Inteligente” S.R.L., fondatoarea postului de televiziune Fishing & Hunting Premium Channel, fapt pentru care a fost sancţionată cu amendă maximă – 5400 de lei. Se întâmplă după ce, la 3 decembrie 2015, CCA a sancționat postul TV cu amendă maximă pentru aceeași încălcare.
Astfel, întreprinderea este obligată să prezinte în 72 de ore declarația. În caz contrar, aceasta riscă să rămână fără licență de retransmisie a postului TV. 
Amintim că instituțiile mass-media din Republica Moldova sunt obligate să facă publică informația privind beneficiarii finali şi datele cu privire la cota lor de participare la capitalul social, lista membrilor consiliului şi numele administratorului, numele realizatorilor, producătorilor de programe sau de emisiuni. Decizia a fost luată în contextul proiectului de lege privind transparenţa proprietăţii mass-media, care a fost votat în Parlament la începutul acestui an.